Advocaat-Ondernemingsrecht-Utrecht-076972

Vacature Advocaat Ondernemingsrecht – Utrecht | Groeiend advocatenkantoor met DGA en groot zakelijk mkb aan doelgroep | 7+ jaar ervaring | Referentie: 076972

Advocaat Ondernemingsrecht Utrecht

advocaat ondernemingsrecht vacature utrecht advocatenkantoorVang jij als advocaat-medewerker ondernemingsrecht het werk op van overstromende praktijken van vier partners? Vind je de advies- en de procespraktijk aantrekkelijk en kan je daarin zelfstandig acteren? En wil je de ruime om vanuit bestaande omzet jouw eigen praktijk op te bouwen? Bij dit advocatenkantoor is het mogelijk. Je kunt, je wilt, je durft en je zoekt het moment. Is dit jouw kans?

Het advocatenkantoor opereert landelijk en soms internationaal voor cliënten. De advocaten volgen de ondernemer op zijn/haar pad om het maar zo te zeggen. De groei in de praktijk is aanwezig. Niet alleen door ambitie, maar gewoon ook door een volle, goedgevulde en qua werk overstromende praktijk.

Vacature Advocaat Ondernemingsrecht

Met name de praktijk ondernemingsrecht is te druk. Dit betekent dat als jij sterk bent in Boek 2 (rechtspersonenrecht), contractenrecht en de overnamepraktijk je direct aan de slag kunt. Redenerend vanuit de ondernemer procedeer je namens en adviseer je deze in:

  • Zaken rondom aandeelhouders (individueel en onderling), aandelen, besluiten, statuten, oprichting, fusie/overname, faillissement (en curatoren in de aanval of onderhandelend voor overname van een boedel). Adviserend of proces voerend. Je adviseert zowel mkb-plus ondernemers (DGA’s, familiebedrijven) als grote ondernemingen;
  • Commerciële contracten tussen partijen / ondernemers / bedrijven / afnemers / toeleveranciers.

Venijn in de details

Het voorgaande is globaal beschreven, maar de praktijk leert dat het venijn in de details zit. En daar zit hopelijk jouw kracht en uitdaging. In jouw advies en begeleiding denk je ver vooruit, je sluit details op niet complexe wijze (uit). Andersom weet jij een schijnbaar hopeloze zaak, bijvoorbeeld vanuit een detail, open te breken om jouw onderhandelingspositie en die van jouw cliënt te creëren en te vergroten. En als het echt niet anders kan, dan schuw je een gerechtelijke procedure niet.

Waar sta jij nu?

  • Je hebt tenminste 7 jaar relevante ervaring op het gebied van ondernemingsrecht. Heb je tevens ervaring (geen must) met agentuur, distributie, franchise, vastgoedrecht, huurrecht (verhuur bedrijfsruimte) en/of fiscaliteit, dan is dat mooi.
  • Je bent inhoudelijk sterk, weet dit over de bühne te krijgen en bent in staat om zelfstandig een praktijk te voeren met uitdagende, soms zeer grote, zaken.
  • Commercieel begrijp je waar het om draait. Dienstverlening is jouw ‘middle name’.
  • Je bent nu al enige tijd werkzaam als advocaat en je kunt je ambitie niet kwijt. Je bent woonachtig in de Utrechtse regio (op de e-fiets naar kantoor?) of je hebt de bereidheid je alhier te vestigen.
  • Je bent in staat om geheel zelfstandig de zaken voor de cliënt te behartigen. Uiteraard overleg je intern voor scherpte, creativiteit en een frisse blik op de zaak.

Geboden

Dynamiek. Zelfstandigheid. Scherpte. Een ondernemingsrechtelijke praktijk waar je direct zaken overneemt en voortzet. Heb je meer ambitie (mede de praktijk uitbouwen), ook dan ben je welkom.

Een groeiend kantoor (door ambitie en drukte) waarbij de toekomstige omvang behapbaar blijft. Sterke aanwezigheid in vastgoed, retail, finance, industrie en energie. Een prettig kantoor met dito collega’s. Allen werkzaam op een van de mooiste locaties in Utrecht (centraal, groen, water, winkels op loopafstand, Utrecht CS 15 minuten lopen).

Uitdaging te over waarbij wij dit op jouw ambitie kunnen afstemmen.

Hoe verder

Wil je meer weten voordat je solliciteert, neem dan contact op met Wouter op telefoonnummer 06 54 74 23 04 (kan ook in de avonduren). Wil je direct solliciteren, stuur dan jouw sollicitatie naar w.wouters@orangerecruitment.nl. Hoewel geen verplichting, stellen wij een begeleidend schrijven altijd zeer op prijs.

——————–

Reactie

Reageren op deze vacature kan met onderstaand formulier:

    Klik hier om te zoeken naar andere vacatures of schrijf je in daar wij niet alle vacatures publiceren.