Junior-Controller-International-Scale-up-Hilversum-076695

Junior Controller International Scale up – vacature Hilversum | DutchChannels, hard groeiend video-on-demand (svod) bedrijf, zoekt in het middenveld van de finance versterking | 2 – 4 jaar ervaring

Vacature Vervuld

Klik hier om te zoeken naar andere financiële vacatures of schrijf je in daar wij niet alle vacatures publiceren.

Junior Controller International Scale up / Hilversum

Vacature

Functie: Junior Controller International Scale up
Regio / plaats: Hilversum
Contact: Orange Recruitment
Referentienummer: 076695

DutchChannels

junior controller international scale up vacature hilversum hands-on slim conceptueel(Internationals also allowed to apply) DutchChannels, hard groeiend video-on-demand (svod) bedrijf, zoekt in het middenveld van de finance versterking. Ben jij hands-on en slim? Mouwen opstropen is geen probleem, koppelen van finance aan IT/datastromen kan je in meewerken/-denken, rapportages?

Dan kan dit jouw volgende stap zijn!

DutchChannels heeft een groeiend aantal video streaming platformen. With Love, New Faith Network en Theater Thuis zijn hier voorbeelden van. Wij doen het goed en rollen uit naar het buitenland. Inmiddels opereren we in NL, SE, NO, GB en IE.

Met deze groei wordt de complexiteit en de omvang van onze financiële operatie groter. Hoewel goed geautomatiseerd, wij maken onder andere gebruik van Adyen als psp, blijft er ook nog een stuk klassieke boekhouding, financiële administratie, controles en rapportages over. Dit is waar jij om de hoek komt kijken.

Vacature Junior Controller International Scale up

Ons gehele team heeft een vaste kern van 45 personen, waarvan 3 op Finance. Finance wordt aangestuurd door de Finance Director. Hij wordt ondersteund door een Controller Licensing (afrekening films en series) en een Assistent Finance (bank, betalingslijsten samenstellen, scannen facturen). En in het middenveld tussen iedereen in, opereer jij dadelijk als Junior Controller.

Je checkt of de facturen naar de juiste journaalpost zijn gescand door de software en voert eventuele correcties uit. Maandelijks controleer je de administraties van de diverse BV’s en in overleg met de Finance Director sluit je de administratie af. Zo ook kwartaalafsluitingen en jaarafsluitingen en help je mee met de consolidatie. Eenvoudig gezegd is dit het administratieve deel.

De koppeling van finance aan IT/datastromen is gerelateerd aan de afrekening van afdrachten voor bekeken films en series door onze abonnees (kijkers) aan distributeurs en producenten (van de films en series). Hiervoor werk je veel samen met de Controller Licensing (en de Content Licensing Manager).

Daar DutchChannels sterk geautomatiseerd is, werk je ook samen met IT en de data engineers. Zij zijn het (althans via de ‘systemen’) die informatie kunnen ontsluiten/verbeteren aan de hand van wat finance nodig heeft. Betalingen (afrekening abonnementen van de kijkers) komen binnen Adyen. Hierover wil je zicht hebben vanuit welke landen de betalingen komen en voor welke kanalen. Het klinkt allemaal complex, maar samen en denkend in eenvoud (en misschien wel debet en credit) is alles op te lossen.

Ook werk je mee aan de rapportages. Op basis van bestaande rapportagetools pak je de zaken op en verbeter je waar nodig.

Tenslotte houd je ook nog tijd over. In overleg met de Finance Director en in overeenstemming met jouw ervaring, capaciteiten en interesses pak je losse projecten van uiteenlopende aard op.

Gevraagd

Om goed in deze functie met de taken uit de voeten te kunnen, is een HBO/WO opleiding noodzakelijk: bedrijfskundig/-economisch (of aanverwant). Begrip en ervaring met het voeren van een feitelijk administratie strekt zeer tot de aanbeveling om het onderliggende te kunnen plaatsen. Wij schatten in dat je nu 2 – 4 jaar ervaring hebt. Bijvoorbeeld accountancy en overgestapt (of willen overstappen) naar het bedrijfsleven met een soortgelijke werkomgeving als DutchChannels.

Interesse in geautomatiseerde gegevensverwerking strekt tot de aanbeveling; ervaring hiermee is een duidelijk pre.

Jij bent hands-on en slim. Je vindt het niet erg om zelf de administratie ter hand te nemen als dat noodzakelijk is en je bent in staat je hersens op conceptueel niveau te gebruiken om vervolgens af te dalen naar de oplossing.

Door onze snelle groei is nog niet alles gestructureerd en tot in de puntjes verzorgd. Moet je tegen kunnen. Je denkt vandaag te weten wat je morgen doet, maar het is dan toch net weer anders.

Goede beheersing van de Engelse taal.

Geboden

Een zeer zelfstandige functie in finance, een mengelmoes van finance, control & reporting. Jouw bijdrage is direct zichtbaar. Groeiende onderneming. Er wordt beroep gedaan op jouw inventiviteit en oplossingsvermogen. Veel lol, enthousiast team en uiteraard mogelijkheid tot thuiswerken.

Wil je meer weten over de functie, dan kan je bellen met Daniel Belling (Finance Director) op telefoonnummer +31 6 27 21 26 49. Ook kan je Wouter Wouters bellen (Recruitment Lead) op telefoonnummer +31 6 54 74 23 04. Jouw sollicitatie kan je richten aan wouter.wouters@dutchchannels.nl

——————–

Reactie

Reageren op deze vacature kan met onderstaand formulier:

    Klik hier om te zoeken naar andere financiële vacatures of schrijf je in daar wij niet alle vacatures publiceren.