056055-Audit-Trainee-Amsterdam

Audit Trainee / Amsterdam

Vacature

Functie: Audit Trainee [VERVULD]
Regio / plaats: Amsterdam
Contact: Orange Recruitment
Referentienummer: 056055

Opdrachtgever

Opdrachtgever is een van de grotere banken in Nederland. Group Audit richt zich op de beheersing van risico binnen de hele bank. De medewerkers wereldwijd maken de business meer bewust van de mogelijke risico’s en adviseren over effectieve en efficiënte beheersmaatregelen. Group Audit signaleert en rapporteert risico’s en treedt op als sparringpartner voor de business door te adviseren over het beheersen van deze risico’s. In haar contacten met de verschillende bedrijfsonderdelen volgt Group Audit de structuur van de business. Toewijzing van specifieke aandachtsgebieden draagt bij tot nauwe betrokkenheid en snelle aanpassing aan de ontwikkelingen binnen de business.

De cultuur van Group Audit kenmerkt zich door een informele sfeer met veel jonge mensen en een professionele, vooruitstrevende werkwijze. Dit alles in een projectmatige, internationale omgeving, met voldoende mogelijkheden om audits in het buitenland te doen. Group Audit bestrijkt uiteenlopende aandachtsgebieden van betalingsverkeer en kredieten tot IT beveiliging en financiële verslaglegging. Group Audit overziet de volledige bank, waardoor het mogelijk is om vanuit deze functie de gehele bank te leren kennen. Het is prettig werken met mensen met uiteenlopende achtergronden, die denken vanuit verschillende invalshoeken.

Als internationale financiële dienstverlener komt de opdrachtgever in contact met miljoenen (potentiële) klanten, zowel in de zakelijke als in de particuliere markt. Dit brengt risico’s met zich mee. Elk risico moet ingeschat en voorkomen of ondervangen worden. Daartoe worden processen voortdurend gecontroleerd en verbeterd. Group Audit versterkt de risicobeheersing van het bedrijf door het uitvoeren van onafhankelijke inspecties, audits en consultancyprojecten.

Ter versterking van het auditteam van Group Audit zoeken we jonge academici voor een functie als Auditor, IT Auditor, Inspector of IT Inspector.

Functie

Na een intensief traineeship start je bij Group Audit als Auditor, IT Auditor, Inspector of IT Inspector. In teamverband kijk je kritisch naar het functioneren van de kantoren en afdelingen van de bank in zowel binnen- als buitenland. Onafhankelijk, maar tegelijk betrokken. Juist doordat Group Audit deel uitmaakt van de bankorganisatie, kun je met interne klanten een relatie opbouwen.

De werkzaamheden worden in inspecties of in audits uitgevoerd.

Als Auditor onderzoek je de kwaliteit van de operationele risicobeheersing en vervaardig je een analyse op eventuele risico’s. Tevens geef je advies voor het verbeteren van operationele processen.

Als Inspector onderzoek je het bestaan en de doorlopende goede werking van essentiële beheersmaatregelen en maatregelen van interne controle, waarbij getoetst wordt aan de geautoriseerde normen en standaarden. Het onderzoek omvat proceduregerichte en gegevensgerichte controles.

Als IT auditor geef je een oordeel over en adviseer je over de kwalitieit van de geautomatiseerde processen en systemen, met name voordat ze daadwerkelijk ingevoerd worden.

En als IT Inspector tenslotte beoordeel je het bestaan en de werking van de beheersmaatregelen ten aanzien van de verschillende operationele IT systemen en processen.

Profiel

Het profiel: je hebt recentelijk een bachelor of master opleiding (bij voorkeur Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, Accountancy, Bank en Verzekering, Bedrijfsinformatica) afgerond en hebt bij voorkeur minimaal 1 jaar werkervaring. Trainees voor Group Audit hebben een uitstekend analytisch vermogen en kunnen hun positief-kritische instelling op een onafhankelijke en pro-actieve wijze overbrengen aan het management. Je wilt je talenten en capaciteiten verder ontwikkelen door onder meer een postdoctorale opleiding Accountancy, Operational Auditing, Controlling of EDP Auditing te volgen. Daarnaast ben je bereid om enkele weken per jaar in het buitenland te werken.

——————–

Reactie

Reageren op deze vacature kan met onderstaand formulier: