076131-Operational-Auditor-met-IT-interesse-Oost-Nederland

Operational Auditor met IT interesse / Oost Nederland

Vacature

Functie: Operational Auditor met IT interesse [OPDRACHT INGEVULD]
Regio / plaats: Oost Nederland
Contact: Orange Recruitment
Referentienummer: 076131

Opdrachtgever

Opdrachtgever is een beursgenoteerde onderneming met vestigingen in Nederland en enkele buitenlandse productielocaties. Naast een traditioneel productieproces en het leveren van bijbehorende diensten, richt het bedrijf zich sinds een aantal jaren op de succesvolle exploitatie van een aantal internetproducten/-sites. Dit laatste doet men zelfstandig, maar ook in samenwerking met derden.

Voor de uitbreiding van het Nederlandse Auditteam is men zoekende naar een Operational Auditor die ook affiniteit of interesse in de IT-audit heeft.

Functie

Als Operational Auditor ben je samen met twee ruim ervaren auditors verantwoordelijk voor het uitvoeren van de diverse audits. Dit naar aanleiding van het gestelde beleid op het gebied van riskmanagement en interne beheersing. Jouw werkzaamheden bestaan uiteraard uit het organiseren en uitvoeren van de reguliere audit-werkzaamheden zoals gesteld in het auditplan. Daarnaast denk je ook praktisch mee in de zin: vertaling van het groepsbrede beleid en het beleid van lokale vestigingen naar jouw werkgebied van riskmanagement en interne beheersing. Ook het sparren met verantwoordelijk managers bij wijzigingen in processen en/of nieuw te ontwikkelen activiteiten valt onder het praktisch meedenken.

Het bedrijf is actief in ontwikkeling. Enerzijds door constante interne drang naar vernieuwing en verbetering, anderzijds door ontwikkelingen in de markt die vragen om een vernieuwde (of andere) aanpak van de producten en diensten die men levert. Dit betekent voor de afdeling Audit dat geen dag hetzelfde is.

Affiniteit met IT-audit wordt gevraagd door steeds verdergaande automatisering en de toenemende belangrijkheid (groei) van de online-dienstverlening, voor zowel het eigen bedrijf als in samenwerking met derden. Indien jij een grote interesse hebt voor de IT-audit, dan kan je je op dit onderdeel gaandeweg specialiseren.

De totale audit-afdeling actief in de diverse landen bestaat uit 10 personen. Dit betekent dat je met enige regelmaat, voor korte tijd, werkzaamheden in het buitenland zult uitvoeren. Gezien het internationale karakter van de onderneming, worden de rapportages in de Engelse taal opgesteld. De financial audit wordt volledig door de extern accountant uitgevoerd.

Profiel

Het profiel: idealiter twee tot vier jaar relevante werkervaring in de operational audit of aanverwante vakgebieden. Minder ervaring mag, mits je stevig in je schoenen staat, communicatief sterk en voldoende sociaal vaardig bent om je onder andere in te leven in de diverse gesprekspartners, maar deze ook voor jou te laten werken! Goede tot uitstekende beheersing van de Engelse taal. Zakelijk ingesteld en gevoel voor humor.

Geboden wordt een omgeving om je uit te leven op het gebied van de audit, ervaren collega’s die je verder kunnen opleiden, ruimte voor eigen inbreng en initiatief en de mogelijkheid om je in het vakgebied of delen daarvan te verdiepen.

——————–

Reactie

Reageren op deze vacature kan met onderstaand formulier: