PWYW: Pay What You Want waardebepaling achteraf (deel 2)

PWYW: Pay What You Want

PWYW Pay What You Want Orange Recruitment werving selectieWeer een nieuwe ervaring met Pay What You Want (PWYW). De klant vindt het mooi, maar soms ook weer moeilijk. In de vorige blog van Orange Recruitment gaven we aan gestart te zijn met een nieuwe manier om de hoogte van de factuur te bepalen: waardebepaling achteraf.

De ervaringen van uit onze zijde zijn tot nu toe positief, maar we merken dat sommige klanten het best lastig vinden om de hoogte van het factuurbedrag te bepalen.

MGA Entertainment werft via Orange Recruitment met PWYWMGA Entertainment

Miquel Westerveld, Finance Manager Benelux van MGA Entertainment (internationaal opererende speelgoedproducent en entertainmentbedrijf) geeft aan: “De eerste keer toen we van PWYW hoorden dachten wij, ‘serieus’, zit er geen addertje onder het gras? De volgende vraag die we hadden, welk bedrag gaan we dan invullen?”

“Nu achteraf met de indiensttreding van ons nieuwste teamlid weten we dat er geen adder onder het gras zit en kunnen we daadwerkelijk goed inschatten wat de dienstverlening voor de werving & selectie ons waard is geweest.”

Inmiddels hebben wij – Orange Recruitment – de Pay What You Want werkwijze al meerdere keren ingezet. De ervaringen zijn tot nu toe positief. Sommige opdrachtgevers blijven ons doorlopend inschakelen en we worden als het ware het bedrijf binnengezogen. De ene vraag volgt de andere op. En het beperkt zich niet alleen tot de recruitment van personeel. Ook andere hulpvragen komen binnen. Het betekent dat we met deze werkwijze zeer laagdrempelig zijn geworden om ondersteuning in de werving van personeel te bieden.

Voor ons als bureau voor recruitment – assessment – interim blijft het iedere de verrassing wat de klant bereid is te betalen. Gelukkig zijn we nog niet teleurgesteld. Sterker, laatst kregen we een mail van een klant: “Wil je een factuur sturen voor EUR x.xxx,xx voor de werkzaamheden van …?” Wij deden dit gewoon als geste tussendoor, maar de klant was van mening dat wij ook een factuur moesten sturen. Mooi toch!

Wat is jullie ervaring?

Heb je zelf gedachten over PWYW of een andere variant van waardebepaling voor verrichte diensten? Deel dan jouw ervaring of mening zodat we allemaal weer nieuwe ideeën krijgen.

Eén antwoord op “PWYW: Pay What You Want waardebepaling achteraf (deel 2)”

Reacties zijn gesloten.